• Medzinárodný deň tanca

          • V pondelok 29.4.2024 sme oslávili Medzinárodný deň tanca. Tanečnú výzvu prijali všetky triedy a krátko pred obedom sa stretli na multifunkčnom ihrisku. Každé tanečné vystúpenie bolo jednoducho úžasné a všetci naši žiaci predviedli skvelé výkony! Je vidieť, že za nimi stálo veľa úsilia i času. Rozhodovanie bolo také náročné, že sme sa nakoniec hlavnú cenu rozhodli venovať všetkým tancujúcim deťom!

            Veľká vďaka patrí - Redakčnému krúžku za zorganizovanie tejto skvelej akcie, neznámemu sponzorovi za obrovský balík maškŕt z Maťových akcií, vedeniu školy za hlavnú výhru a všetkým, ktorí sa do akcie zapojili, žiakom a učiteľom!

             

             

          • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva

          • V tomto roku sa uskutočnil už 15.ročník celoslovenskej súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva. Vyhlasovateľom tejto literárnej a výtvarnej súťaže bola ZŠ kráľa Svätopluka v Nitre a jej spoluorganizátorom je Dom Matice slovenskej v Nitre.

            Zapojila sa aj naša škola. Naša žiačka 3.ročníka Nathalie Budová získala krásne 3.miestoZa výtvarnú prácu, ktorá patrila k najkrajším na Slovensku, si prevzala ocenenie na slávnostnom vyhodnotení v KC Zobor v Nitre. Tešíme sa z jej úspechu!

          • Mozgové preteky

          • Na Deň Zeme sme v našej škole nepriaznivé počasie využili na súťaž medzi jednotlivými ročníkmi v Mozgových pretekoch. Riešenie logických úloh učí deti komunikovať, vyjadrovať svoj názor, podporuje prácu v skupine a umožní prezentovať logické myslenie.

            Každá trieda mala za úlohu vyriešiť 8 logických úloh, naktorých si potrápili svoje mozgové bunky. Žiaci riešilli úlohy s tajničkami, spájali matematiku so slovami, hádankami a kresbami. Riešili matematické rébusy, doplňovačky, magické štvorce, logické hádanky.

            Najúspešnejší boli žiaci 4. a 9. ročníka.

          • Exkurzia Žiar nad Hronom, Kremnica

          • Dňa 18.4.2024 sa žiaci 1.stupňa zúčastnili exkurzie do Žiaru nad Hronom, kde navštívili hvezdáreň. V planetáriu si pozreli kreslený film Vesmírna ponorka a tajomstvo polárnej noci.

            Predstavte si, že sa na severnom póle z ničoho nič objaví tučniak. Veru na začiatku  príbehu sa to skutočne stalo. Veľmi rýchlo sa však skamarátil s domorodcom - polárnym medveďom Vladimírom a okrem spoznávania oblohy, začali spolu objavovať aj zákonitosti striedania svetla a tmy za polárnym kruhom. No a keď pri svojom vedeckom bádaní zostrojili lietajúcu ponorku a len tak mimochodom podnikli cestu do vesmíru, o napínavý príbeh bolo postarané...

            Neskôr sa žiaci presunuli do miestnosti, ktorú nazývajú UFO. Tam si zopakovali , čo všetko videli vo filme, doplnili si poznatky o nové vedomosti, ako sa striedajú ročné obdobia, fázy mesiaca. Nakoniec na terase budovy planetária žiaci pozorovali ďalekohľadom Slnko a škvrny na Slnku. Potom navštívili  Kremnicu, kde si pozreli námestie, Uličku slávnych nosov - unikát – je to pamätné miesto na všetkých humoristov, ktorí prispeli k tomu, aby humor a satira prinášali ľuďom smiech. V Múzeu mincí  sa dozvedeli o živote baníkov, ktorí v minulosti ťažili zlato. Žiaci si tam pozreli rôzne mince, bankovky, ktoré sa používali v minulosti a ktoré sa používajú i dnes. Zakúpili si aj pekné suveníry.

            Domov sa vrátili spokojní a plní zážitkov

          • Okresné kolo - Pytagoriáda

          • Žiaci našej školy Jakub Havala (4. ročník) a Naty Budová (3. ročník) si dňa 09. 04. 2024 potrápili hlavy nad neľahkými matematickými úlohami v okresnom kole matematickej súťaže Pytagoriáda v Leviciach. 

            Jakubko Havala sa umiestnil na krásnom 4.mieste. Sme na neho veľmi hrdí a srdečne mu gratulujeme!

          • Deň Zeme - Escape room

          • Vybraní žiaci VIII.ročníka sa zúčastnili na SPŠSE v Leviciach na aktivite ku Dňu Zeme -Escape room: Pomôžme uniknúť z elektroodpadu. Žiaci suťažili v rôznych aktivitách a hľadali indície, za ktoré získavali body. Pozreli si náučne video o Africkom štáte Ghana, ktorá je najväčším smetiskom elektroodpadu na svete.

            Naši žiaci získali 3. miesto, za ktoré si zaslúžili odmenu. Gratulujeme.

          • Futbalové turnaje

          • Dňa 11. a 12. apríla 2024 sme vzorne reprezentovali našu školu v malom futbale. Prvého sme sa zúčastnili školského kola futbalového turnaja v Kalnej nad Hronom a druhého základného kola legendárneho McDonald's Cupu v Leviciach.

            Sily na ihrisku boli v oboch turnajoch vyrovnané a napätie bolo cítiť v každom zápase. Naši žiaci predviedli skvelé výkony a ukázali svoje futbalové zručnosti v konkurencii s ostatnými družstvami. Napriek tejto konkurencii sme si v oboch turnajoch dokázali vybojovať krásne 3.miesta! Je to úspech, ktorý si zaslúži uznanie a ktorý nás motivuje k ďalším úspechom!

            Osobitnú radosť nám prinieslo aj individuálne ocenenie, kedy nášmu futbalistovi Jakubovi Havalovi bola v Kalnej nad Hronom udelená cena - NAJLEPŠÍ HRÁČ TURNAJA.

            Srdečne gratulujeme všetkým hráčom k ich skvelým výkonom a ďakujeme im za vynikajúcu reprezentáciu našej školy. Poďakovanie patrí aj pánovi učiteľovi telesnej výchovy, ktorý ich na zápasy pripravoval a vedie naše deti k výborným športovým výkonom.

          • Tanzánia - Divoké srdce Afriky

          • V utorok 9.4.2024 sme sa zúčastnili predstavenia v Juniore v Leviciach. Vďaka projektu Svet okolo nás sa žiaci 4. - 9.ročníka preniesli do rozľahlej a nádhernej divočiny, do divokého srdca Afriky do Tanzánie, ktorá je jednou z najromantickejších a súčasne najpriateľskejších krajín na čiernom kontinente.  Mohli sme vidieť najkrajšie národne parky Afriky, slony, elegantné žirafy, tisíce pakoňov a kráľa zvieracej ríše, leva. Dozvedeli sme sa tajomstvo Veľkej priekopovej prepadliny a preskúmali jazero Tanganika. Videli sme život Masajov, ktorí boli obávanymi bojovníkmi. Pri pohľade na najstarších obyvateľov krajiny, potomkov lovcov a zberačov z kmeňa Hadza sa nám až zatajil dych. Z predstavenia sme odchádzali nadšení!

          • Deň otvorených dverí

          • Piatok 22.3. 2024 sa v našej základnej škole konal Deň otvorených dverí, ktorý ponúkol rodičom a budúcim prváčikom nahliadnuť do bežného dňa života školáka. Tento špeciálny deň bol plný zážitkov a nových skúseností pre predškolákov z materskej školy. Predškoláci sa priamo zúčastnili ukážkových vyučovacích hodín, ktoré boli prispôsobené pre tento výnimočný deň. Naši učitelia si pripravili rôzne aktivity a hry, ktoré nielenže boli vzdelávacie, ale pre deti aj motivujúce a zábavné!

            Okrem vyučovacích hodín mali rodičia príležitosť spoznať a stretnúť sa s vedením školy, školským špeciálnym pedagógom a učiteľmi. Celkové hodnotenie DOD je pozitívne, pozorovali sme radosť a nadšenie budúcich prvákov z pripravených aktivít a pripomenul nám, aké je dôležité mať otvorené a podporujúce prostredie pre pozitívnu spoluprácu rodiny a školy.

          • Svetový deň vody

          • 22.marec je deň, kedy si už od roku 1993 pripomíname dôležitosť vody na našej planéte. V našej škole je už tradičným sviatkom a i tento rok sme sa aktívne zapojili do osláv Svetového dňa vody. Žiaci a učitelia prišli v modrom oblečení a v triedach prebiehalo tematické vyučovanie. Nechýbali ani výtvarné či súťažné aktivity.

            Neberme vodu ako samozrejmosť. Kvalitná voda je naším najväčším prírodným bohatstvom a preto by každý z nás mal cítiť zodpovednosť k prostrediu, v ktorom žijeme a vážiť si všetko, čo nám príroda ponúka.

          • Európsky kvíz o peniazoch

          • 21.marca sa žiaci našej školy zúčastnili 7. národného kola Európskeho kvízu o peniazoch. Kvízu sa zúčastnilo 11 žiakov zo 7. a 8.  ročníka. Naši žiaci súťažili ako jeden tím oproti desiatkam iných tímov z celého Slovenska a mohli si porovnať svoje vedomosti  z finančnej gramotnosti .

            Európsky kvíz o peniazoch (European Money Quiz) je medzinárodná aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov, žiačok a študentstva. Je súčasťou Európskeho týždňa financií (18.-24. marca 2024).  Online kvíz národného kola organizovala už siedmy raz Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska.

          • Deň Downovho syndrómu

          • Máme veľkú radosť, že sme sa aj my v hojnom počte zapojili do ponožkovej výzvy. Každoročne sa koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu, ktorý si oficiálne pripomíname od roku 2012. Rozdielne ponožky symbolizujú skutočnosť, že ľudia s Downovým Syndrómom majú o jeden 21. chromozóm v tvare ponožky naviac. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o tom, že ľudská jedinečnosť robí tento svet krásnym, pestrejším, zaujímavejším. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky voči odlišnosti. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do výzvy i milým spolužiačkam, ktoré nám o danej téme porozprávali niečo viac prostredníctvom rozhlasu.

          • Beseda

          • V uplynulých dňoch medzi nás zavítala kariérová poradkyňa Mgr. A. Kučerová z CPP, ktorá zrealizovala besedy pre našich žiakov zamerané na voľbu budúceho povolania. So žiakmi 7. ročníka sa zamerala predovšetkým na sebapoznanie, uvedomenie si svojich silných stránok, zistenie osobnostných typov a predpokladov vzhľadom k vybraným druhom povolania, rozvoj a posilnenie osobnostných charakteristík v súvislosti s profesijnou orientáciou. V 8. ročníku bolo cieľom besedy pomôcť žiakom končiacich školskú dochádzku v ZŠ so správnym rozhodnutím pri výbere vhodného budúceho povolania, poukázať na dôležité hodnoty pri voľbe povolania, spoznať a ujasniť si svoje silné a slabé stránky, spoznať svoje predpoklady, schopnosti a záujmy a ich zosúladenie s požiadavkami trhu práce. Ďakujeme za všetky cenné rady a zaujímavé aktivity.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje