• Medzinárodný deň ľudských práv

          • 10. december je v histórii významných dní zapísaný ako Medzinárodný deň ľudských práv. Práve v tento deň bola Valným zhromaždením OSN prijatá Všeobecná deklarácia ľudských práv. Pre našich žiakov 2. stupňa sme pripravili prezentáciu zameranú na objasnenie základných ľudských práv a ich významu pre zachovanie ľudskej dôstojnosti. Prostredníctvom skupinovej práce žiaci vytvárali aj plagát s danou tematikou. Cieľom aktivity bolo najmä pochopiť, že všetci sme sa narodili slobodní a rovnocenní, naše ľudské práva patria každému bez rozdielu rasy, náboženstva či národnosti a zároveň sme zodpovední za ich rešpektovanie. 

             

          • Korčuliarsky výcvik

          • 2O žiakov z prvého stupňa sa v dňoch 4. - 8.12.2023 zúčastnili týždňového korčuliarskeho výcviku na Zimnom štadióne v Leviciach. Kurzom ich viedli profesionálni tréneri z HK Levice, ktorí žiakom pomáhali rozvíjať korčuliarske zručnosti. Niektorí žiaci stáli na ľade prvýkrát a počas kurzu sa naučili krásne korčuľovať! Tí, ktorí sa korčuľovať už vedeli, mali možnosť zdokonaliť si svoje schopnosti. Korčuľovanie na ľade bolo pre deti veľkou zábavou! Všetci si okrem nových zručností odnášajú aj pekné spomienky na krásne chvíle strávené so spolužiakmi na ľade. Slávnostným udeľovaním medailí a diplomov bol kurz korčuľovania ukončený.

            Poďakovanie patrí trénerom, ktorí sa o našich malých korčuliarov počas celého týždňa starali, povzbudzovali, pomáhali im prekonávať prekážky na ľade a našli si čas aj na pomoc s viazaním o obliekaním.

          • Naši prváci

          • Žiaci na redakčnom krúžku trošku "vyspovedali" našich prvákov. Zisťovali, čo sa im v škole páči, čo nie, aký je ich obľúbený predmet, alebo učiteľ... Nech sa páči, zoznámte sa !

            https://www.youtube.com/watch?v=e5_lpnd-aoE

          • Hodina kódu

          • Kreativita s umelou inteligenciou

            Aj naša škola sa pridala k miliónom ľudí po celom svete a zorganizovala Hodinu kódu s umelou inteligenciou. Je to úvod do informatiky prostredníctvom zábavných aktivít a videí pre žiakov všetkých zručností. Tohtoročnú oslavu kódovania umelej inteligencie podporuje viac ako 400 partnerov, 20 000 pedagógov a 58 000 dobrovoľníkov.

            Tento rok Hodina kódu skúma neobmedzené oblasti tvorivosti posilnenej AI! Aj keď naši žiaci nie sú skúsení programátori vydali sme sa na svoju prvú informatickú výpravu a Hodina kódu nám priniesla mimoriadne  dobrodružstvo. Z našej školy sa  prvý raz zapojili do hodiny kódu žiaci 3.-8.roč.

            Žiaci 3.- 6. roč. si vybrali aktivitu AI pomáha oceánom

            Informatika nie je len o programovaní! Žiaci sa dozvedeli viac o umelej inteligencií, strojovom učení, trénovacích dátach a skreslení, pričom spoznali etické problémy a možnosti, ako pomocou umelej inteligencie riešiť celosvetové problémy.

            Žiaci 7. a 8.roč. si vybrali aktivitu Tanečná párty: AI Edition

            Získali sme informácie o konceptoch umelej inteligencie (AI) a vytvorili si vlastnú virtuálnu tanečnú párty, na ktorej sa predstavili špičkoví umelci súčasnosti.

            Hodina kódu sa žiakom páčila. Po úspešnom ukončení všetkých úloh  žiaci získali certifikáty. V kódovaní budeme  naďalej pokračovať na hodinách informatiky.

          • Bubnovačka

          • Dňa 06. 12. 2023 medzi nás zavítal pán Lukáš, ktorý sa venuje hre na rôzne rytmické nástroje a perkusie. Pripravil si zaujímavý workshop zameraný na hudbu a perkusie, ktoré  vníma ako nástroj prepojenia ľudí samých so sebou a aj s ich okolím. Naši žiaci si prostredníctvom tejto zážitkovej aktivity  mali možnosť jednoduchou, hravou a veselou formou vyskúšať rôzne perkusie a naučiť sa základné rytmy. Veríme, že si deti odniesli novú skúsenosť a pozitívny zážitok z hrania a tvorenia v skupine.

          • Informatická súťaž iBobor

          • V dňoch 6. – 10.novembra 2023 sa uskutočnil už 17. ročník informatickej súťaže iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Súťaže sa zúčastnilo 129 965 súťažiacich.
            Z našej školy sa tejto súťaže zapojilo spolu 24 žiakov - 2 žiačky 3.roč., 11 žiakov 4. ročníka, 1 žiak 5.ročníka, 6 žiakov 7.roč., 4 žiaci 8.ročníka.

            V kategórií Drobec sa stala úspešnou riešiteľkou Nathalie Budová 3.roč.

            V kategórií Bobrík sa stali úspešnými riešiteľmi Sabina Machová 4.r., Jakub Havala 4.r.


            Všetkým gratulujeme a prajeme veľa zdaru pri riešení ďalších informatických súťaží.

             

             

          • Beseda na tému šikanovanie a kyberšikanovanie

          • V pondelok 3. decembra 2023 sa v našej škole uskutočnila preventívna aktivita zameraná na tému šikanovanie a kyberšikanovanie. Besedu realizovala  policajná preventistka z OR PZ Levice pani M. Barnová a pani D. Danáčová z oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí  a sociálnej kurately ÚPSVaR.

            Postupne všetkým žiakom 2. stupňa objasnili čo predstavuje šikanovanie a všetky jeho podoby. Upozornili na najčastejšie príčiny výskytu násilia a skutočnosť, že každý z nás sa s ním môže raz stretnúť. Zamerali sa aj na spôsoby  intervencie a možnosti pomoci v prípade, že sa dieťa stane obeťou alebo svedkom takéhoto konania. Cieľom bolo zdôrazniť žiakom, že šikanovanie a kyberšikanovanie nie je len neetické správanie, ale aj trestný čin. Upozorniť tiež na trestnoprávnu zodpovednosť mladistvých a opatrenia, ktoré polícia uplatňuje voči agresorom. V neposlednom rade bolo dôležité si uvedomiť, že každý z nás má právo na úctu a rešpekt od všetkých členov spoločnosti.

            Veľké poďakovanie patrí pani Barnovej i pani Danáčovej za veľmi príjemnú a zaujímavú besedu i všetky cenné rady, ktoré poskytli našim  žiakom.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku sa uskutočnila v dňoch od 27.11 do 30.11.2023 a zúčastnilo sa jej 29 žiakov. Tento školský rok sa zapojili do triedneho kola aj žiaci 1. stupňa – ročníky 3. a 4., čo nás veľmi teší, pretože mali možnosť zmerať si nadobudnuté poznatky v anglickom jazyku a vyskúšať si priebeh tejto súťaže. V rámci triedneho kola sa na 1. stupni vyhodnotilo 1., 2. a 3. miesto. Olympiáda pozostávala z písomnej časti – gramatika, slovná zásoba  a ústnej časti – opis obrázka a dialóg vo dvojiciach. Školského kola sa zúčastnili ročníky 5.6. a 7. – kategória A1 a ročníky 8. a 9. – kategória A2. Písomnú časť tvorilo – čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením, gramatická časť a slovná zásoba. Ústnu časť tvorilo – tvorba príbehu podľa obrázkov a hranie rolí.

            Umiestnenie:
            Triedne kolo (3. a 4. ročník)
            1. miesto – Jakub Havala (4.r)
            2. miesto – Alžbeta Nagyová (4.r)
            3.miesto - Tamara Jakabová (4.r)

            1. kategória – A1 (5., 6., 7. ročník)
            1. miesto - Ivan Jelínek (7.r)
            2.miesto – Matej Horváth (7.r)
            3.miesto – Tadeáš Vražel (6.r)

            2. kategória – A2 (8., 9. ročník)
            1. miesto – Oliver Boldizsár (8.r)
            2.miesto – Abbie Obertová (8.r)
            3.miesto – Adela Dudášová (9.r)

            Výhercom gratulujeme a postupujúcim držíme palce v okresnom kole. Zároveň povzbudzujeme ostatných zúčastnených k zapojeniu sa do súťaže ďalší školský rok.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje